Reven Lad ”Rasmus” – Såld! 

D-ponny, Valack 2010
Connemara e: Glencarrig Lexus, ue: Moy Hazy Cove

En fin connemara valack med erfarenhet från både terräng, hoppning och dressyr. En jättesnäll kille som lyfter upp lite längre ryttare. Perfekt som läromästare! Ca 147cm.


Bungowla Sean ”Baloo” – Såld! 

D-ponny, 143cm
Valack 2012

Baloo är en glad och positiv kille som hoppar runt och smidigt som en katt. Han har härliga gångarter med ett extra plus för galoppen som är mjuk, rund och vägvinnande. Han hoppar med stor glädje och hoppar allt man styr på.

Har varit ute på pay & jump och hoppat upp till 90cm. Kapacitet finns för mer med fortsatt träning.
I dressyren är han trevligt lösgjord och följsam i alla gångarter, känslig och lyhörd för hjälperna. En ryttare med egen balans i sitsen och som rider med mjuka, stadiga, fina hjälper passar honom utmärkt.
Han tycker det är jättekul att komma ut i skogen vare det är själv eller med sällskap och är säker i trafiken.
I stallet är han som en prins, med vad du än vill göra.


Newport Mary Ann Mcgee ”Julie” – Såld!

Sto f:2012
Ca 145cm

En glad och positiv, sportig D-ponny som visar på stor hoppkapacitet. Lovande tävlingsponny i både hoppning och fälttävlan!
Älskar att hoppa hinder och visar på stort mod och kapacitet. Har scope för de större klasserna med fortsatt bra träning.
Hoppar alla hindertyper man styr på! Är kvick och framåt och skulle passa utmärkt som fälttävlansponny.

I dressyren är hon mjuk och följsam och har en trevlig form i alla gångarter. Rids ut själv eller med sällskap och är inte tittig, säker i trafiken.
I transporten går hon bara rakt in och är jättecool att ha med på nya platser.

I stallet är hon exemplarisk, med vad du än vill göra. Har svenskt mätintyg, vaccinerad och försäkrad.

En riktig toppenponny! Missa inte henne!


Seabally Grace ”Sally” – Såld!

Sto född 2016, ca 146cm

Sally är en väldigt glad och positiv tjej med mycket potential. Hon är hur snäll som helst och okomplicerad i all form av hantering. Älskar att få uppmärksamhet och bli ompysslad. Hon kan lotsa en mindre erfaren ryttare framåt i ridningen där de sen fortsätter att utvecklas tillsammans. Hon kan också passa en mer erfaren ryttare som vill utbilda henne vidare upp i klasserna.
Hon älskar att hoppa och visar en riktigt fin hinderteknik. Hoppar alla olika hindertyper med glädje och tar sig alltid an uppgiften på ett bra sätt. Tränar idag 90 banor hemma utan problem och visar på en god kapacitet för mer. Har varit ute på Pay & Jump och hoppat 80cm felfritt. Hur snäll som helst att ha med och sköter sig exemplariskt och är inte alls berörd av en rörig framridning eller stökiga hästar runt ikring.
I dressyren utvecklas hon fortfarande varje dag och blir mjuk och följsam i kroppen, arbetar trevligt i alla gångarter. På Irland har hon tävlat lite hunting och visar även ett stort mod där.
Väldigt snäll att rida ut på i alla olika miljöer både ensam och med sällskap. Trafiksäker. Aldrig visat på några stoiga beteenden eller liknande.

En enkel och trygg ponny som har mycket talang att utveckla, missa inte henne!


Foxburrows Tupele ”Tilly” – Såld!

Sto född 2013, ca 147cm

E: Foxburrows Hucklebuck

Ett superhärligt sto med stora fina gångarter. Känns som en storhäst i ponnyformat. Mjuk, lösgjord och följsam i alla gångarter. Hoppar runt och fint och kommer att göra sig bra på både dressyrbanan och i hoppning.
Löshoppar med fin teknik och god marginal på bommarna. Hoppar en liten bana uppsuttet och utvecklar sig fort. Hon har lätt för att lära sig och vi märker tydliga framsteg varje vecka. Verkligen rolig att jobba med.
Hon tycker om att ridas ut i skogen och går lika väl själv som med sällskap. I stallet är hon enkel att hantera och står snällt med vad du än vill göra.
Köpt ifrån uppfödaren och helsyster med Foxburrows Fifi’s Fancy


Cruiser Lalan – Såld!

Valack KWPN

2007, ca 163cm

En riktigt fin valack som vill bli dressyrhäst.
Allan är en kvick och elastisk kille som är riktigt rolig att rida i markarbetet. Han kan alla skolor och galoppombyten men behöver trimmas till så de får dressyrens perfektion och exakthet.
Han har tävlat hoppning 130 med tidigare ägare. Vi har startat honom upp till 115 som han visserligen gör ganska enkelt. Men han har egentligen inte psyket och modet till att hoppa. Han skulle trivas mycket bättre med att vara en dressyrhäst. Vill du hoppa sockerbitar eller göra studsövningar så ställer han gärna upp. Det kan han och är dessutom väldigt bra på då han har spänsten och styrkan i kroppen men inte modet till de större hindren.
Supersnäll i all hantering och gillar att bli ompysslad! Han är lätt att lasta och sköter sig exemplariskt på tävlingsplatsen.
Filmen är tagen andra gången han rids i en dressyrsadel och ryttaren är en hoppryttare, men en bra början finns.
Här är din chans att få en riktigt fin häst som vill byta gren.
Vaccinerad och försäkrad. Hälsokoll med böjprov gjord i slutet av September ua.


Elliot HW – Såld!

Holländsk valack f:2009
e: Lexicon, ue: Indoctro

Elliot är en otroligt elastisk och spänstig kille. Han hoppar med fin teknik och är väldigt enkel på hinder. Håll galoppen så sköter han resten. Han har hoppat helt fantastiskt på tävlingarna under hela hösten och visar verkligen på sin kapacitet. Han har varit felfri i alla sina starter upp till 125. Debuterat och startat några 130, som också varit en ny höjd för ryttaren, och gör även det väldigt väl och enkelt där ryttaren helt tar på sig misstagen. Han har ett stort register i galoppen och har extremt lätt för att reglera galoppsprången. Härligt mjuk och lydig att rida på marken. Det finns så mycket mer potential att utveckla i denna häst. Gläns runt i en childrens turnering eller ta honom vidare upp i klasserna. I stallet är han väldigt kelig och älskar att bli ompysslad. Snäll med all form av hantering, klippa, sko, tvätta osv. Lastar bra och är enkel att ha med på tävlingsplatsen.
ca 166cm och smäcker i typen.
Fler bilder och klipp finns att se på vår Instagram: https://www.instagram.com/kungshaga_equestrian


Our Tayto Star ”Pongo” – Såld!

Irländsk valack f: 2012

Pongo som vi kallar honom är en glad och positiv kille. Han har ett stort luftigt steg och en härlig framåtbjudning.
Han hoppar runt och fint och med mera träning kommer han blir en rolig tävlingshäst för 100-110 klasser eller varför inte dressyr.
Jättesnäll i all hantering och tycker verkligen om att bli pysslad med i stallet. Då han är pigg och framåt så passar han utmärkt för en ryttaren med lite erfarenhet som vill fortsätta utbilda honom.


Vivienne Star ”Nellie” – Såld!

Sto f. 2013

e: ARS Vivendi
Ue: Corrdino

Nellie är en tjej med positiv inställning och tar vardagen med ro. Hon är lugn och trygg i psyket, har en härlig inställning och gör alltid så gott hon kan. Något grön för sin ålder men utvecklas fort.
Hon kan hoppa enskilda hinder i galopp och travhoppa hinder i följd där vi tränar på styrkan att snart kunna hoppa en hel bana. Hon har ett fint och luftigt steg och kan tas vidare inom valfri gren.


Golden Halo – Såld!

Valack f. 2009

e: Glaskopf Golden Siskin
ue: Master Imp

Goldy som vi kallar honom är en pigg och trevlig valack som vill komma till någon som gillar långa uteritter och vill ge honom massa kärlek och ompyssling. Han är en väldigt snäll och okomplicerad kille i all form av hantering som att tvätta, klippa, lasta, sko, leda in/ut från hage osv. Han älskar att få uppmärksamhet, kommer alltid fram till en i hagen och går bra tillsammans med andra hästar. I ridningen är han trygg och stabil, har ett bra framåtdriv och är en pigg häst. I både ridhus och ute i skogen är han helt otittig och går med glädje fram över allt, både själv och med sällskap. Trafiksäker.

Vi importerade honom från Irland tidigare detta år där han som unghäst har gått fälttävlan. De senaste åren har han varit hos en amatörryttare som inte har brytt sig så mycket om i vilken form han gått och inte noterat om han har fallit in i korsgalopp och låtit honom gå där. Han har därav stärkt sig på detta vis och har i nuläget fortfarande svårt att balansera och samla sig i rätt galopp i ridhuset. Han kan bli lite stark och faller emellanåt in i korsgalopp. Det har blivit mycket bättre under tiden som vi har haft honom men det är fortfarande en bit kvar innan galoppen är helt bra. I skritt och trav fungerar han superbra. Han har under året hos oss varit regelbundet kollad av både veterinär och kiropraktor och båda säger nu att det ligger i ridningen att stärka upp honom korrekt igen.
Han älskar uteritter och vi tycker han ska få komma till någon som också vill rida mest ute och inte har så mycket behov att trimma på en ridbana.
Då han är pigg och framåt så är han ingen nybörjarhäst.
Vaccinerad, tänder kollade och försäkrad i Folksam. Ca 167 cm


Black Jack – Såld!

Valack född 2014, ca 143cm Jack är en riktigt, riktigt fin ponny med härlig utstrålning, svart med vit bläs och jämna vita strumpor på alla benen. Banhoppningshinder tar han sig an med enkelhet och har full koll på vad han ska göra. Han är även löshoppad 1.10m utan problem. I markarbetet är han lyhörd för ryttaren och mjuk och fin i formen. Enkel att rida även för en mindre ryttare. Han är skolad på terränghinder och visar stort mod och fin teknik. Han har varit ute på sin första tävling och gör det galant. Petade två bommar i början på banan men sen förstod han uppgiften och hoppade bättre och bättre för varje hinder. Redo för sin nästa start. Jättesnäll i all hantering, rids ut själv och med sällskap. Helt trafiksäker där han inte alls bryr sig om bilar, traktorer eller dylikt. Upplevs mycket äldre och ska inte underskattas!! Ryttaren på filmen är 172cm.


Stenåsas Valentino ”Totte” – Såld!

Valack 2013

E: Lill Cotte Hästak
Ue: Graf Top

Totte är en multitalang. Han har en fin luftig gång med en härlig framåtbjudning och vägvinnande galopp. Kan visa en riktigt fin ökad trav. På hinder är han säker och hoppar allt, är inte alls tittig på nåt. På terrängbanan visar han gott mod och har provat de flesta hindertyper även här. Hittills tävlat upp till 1m felfritt. Han har ett härligt psyke och gör allt enkelt. En riktigt rolig unghäst att fortsätta utveckla.


Maelduin Penny ”Pippi” – Såld!

Sto f. 2012 ca 138cm

En underbart snäll och trygg familjeponny!
Söker ni en bästa kompis som ni kan ha kul med? Pippi är ett sto på 6 år och är verkligen en genuint snäll och lugn ponny.
Hon har ett fint steg och är lätt i typen. Har blivit skolad på lättare terränghinder och vanliga bommar. Rids i alla gångarter men är fortfarande lite grön. Har lätt för att lära sig och gör alltid så gott hon kan. Kan ridas av en mindre och oerfaren ryttare. Rids ut själv och med sällskap.
Står snällt stilla i stallet att bli borstad, tvättad, skodd osv. Lastas enkelt i både transport och lastbil.

https://youtu.be/3FvC_bwrSFE

Ballyneale Starlet ”Bagheera” – Såld!

C-ponny
Valack född 2012

Connemara
E: Templebready Fear Bui
Ue: Ben Gawher.

Bagheera här är en supertrevlig ponny som kan sitt jobb!
Han är lugn och trygg, ger en väldigt trevlig känsla i dressyren och hoppar det man styr på, försöker alltid göra rätt! I grund och botten är han en genuint snäll och okomplicerad ponny.
Kommer fungera som första tävlingsponny till den lite mindre rutinerade ryttaren eller till någon som vill fortsätta att utveckla honom upp i klasserna!
Nuvarande utbildningsnivån är LB som han gör enkelt och okomplicerat. Här finns det kapacitet för mer. Han kan passa utmärkt till både hoppning, fälttävlan och dressyr.
Svenskt mätintyg på 139cm.


White Mist – Såld!

C-ponny
Valack f.2012

En superfin kille som verkligen har hela scopet och är en talang för både hoppning och fälttävlan! Han trivs på hinderbanan och hoppar med fin teknik. Hoppar alla typer av terränghinder och är dessutom riktigt fin att rida på marken. Mjuk för hjälperna och fint lösgjord i alla gångarter. Startad LB hittills vilket han gör enkelt. I stallet är han exemplarisk i all form av hantering. Tycker det är kul att komma ut en vända i skogen och är även säker i trafiken. Vad mer kan man önska sig?! 139cm.