Hos oss är det skillnad!

 

När du köper en ponny eller häst av oss så är det skillnad från andra försäljningstall.

Ponnyerna är noga utvalda efter önskvärda kriterier och är importerade från Irland. När de kommer till Sverige så ger vi dom upp till 14 dagar att acklimatisera sig. Under denna tid så hålls de isolerade ifrån andra hästar på anläggningen för att säkerställa att de inte har fört med sig någon smitta på vägen. De motioneras lite lätt och hanteras mycket för hand där vi tränar på lydnad och förstärker ponnyns förtroende för sin ledare och kamratskapen mellan ponny och ryttare.
Därefter sätts de in i utbildningen där varje ponny får sin egna utbildningsplan utifrån nivån den för tillfället ligger på till att skapa en ponny som senare är redo för försäljning. De trimmas med lydnad och lösgjordhet precis som storhästarna och ska gynna god ridning och ge sin nya ryttare en bra känsla. Vi släpper ingen ponny ifrån oss fören den nått den form av utbildning som vi själva skulle vilja ha som köpare. Vi strävar efter att kunna erbjuda er en ponny som passar era önskemål och att matchningen blir rätt med sin nya ryttare.

Hästarna är även dom noga utvalda och tränas och tävlas individuellt för senare försäljning. Allt med fokus på kvalitet och långsiktig hållbarhet både fysiskt och psykiskt.
Har hästen mottagits för träning, tävling eller förmedling så kommer vi gemensamt överens med ägaren om hästens utbildningsplan.

Hos oss får du se och prova hästen i sin normala miljö. Här är det en självklarhet att du får följa med och hämta hästen i hagen och se hur den görs i ordning för ridning ifall du önskar det.

Förhoppningsvis så har vi kunnat matcha era önskemål och du hittar din drömponny/häst hos oss.

 

Köp och besiktning

Vid erhållen handpenning så reserveras hästen för er tills köpet är fullgjort.
Hästen besiktas efter era önskemål, gårdsbesiktning eller på valfri klinik där köparen står för kostnaden. Önskas även röntgen så görs det på klinik för köparens räkning.

Vi skriver ett köpekontrakt och hästen betalas i sin fullo innan avfärd. Försäkringen kan tas över som den är, göras om eller flyttas till eget försäkringsbolag, som ni helt enkelt önskar.

 

Prövoperiod

Att köpa en ponny/häst kan vara ett stort beslut och det är mycket som ska klaffa.

Efter provridningen så kanske ni känner att allt känns bra men ni är ändå osäkra på om ni vågar ta beslut till ett köp.

Vi erbjuder en prövoperiod på 3 veckor med möjlighet till återköp för de som önskar.
Fråga oss om mer detaljer kring detta vid er provridning.