Hästar och ponnyer under utbildning och försäljning


Vi har alltid några hästar och ponny till försäljning.
Denna sida uppdateras regelbundet men en del säljs redan innan de annonseras.
Söker ni något särskilt?
– Hör av er så hjälper vi till att hitta en ponny/häst som passar era önskemål.

Unikt för Kungshaga Equestrian
Hos oss är det skillnad!
När du köper en ponny eller häst av oss
så är det skillnad från andra försäljningstall.
Här kan du läsa mer om hur vi jobbar

Se också vår Youtube kanal för senaste videoklipp – Kungshaga Equestrian


Kommande

Några jättefina hästar/ponny som vi har under utbildning just nu!

C-ponny:
Bobo: 3 årig connemara valack e: Golden Glint, ue: Oisin. Super trevlig kille under inridning. 

D-ponny:
Vi har flera ungponny under utbildning, de dyker snart upp här.

– Flera D-ponnys är ingång.

Storhästar:
Vi har flera unghästar i träning, håll utkik

Snart är även de redo att förmedlas till nya ryttare.

Följ oss på Facebook och Instagram för mer uppdatering.


Till Salu ↓


Bron’s Miss Vanessa

Sto född 2015
Welsh Partbread e: Mr Majkman ue: Jodokus

Vanessa är en riktigt härlig häst med energi och tryck i språnget, redo att tas vidare upp i klasserna!
I dressyren är hon mjuk och följsam och har en trevlig form i alla gångarter.
Hon har en stor och vägvinnande galopp. Flyttar fint undan skänkeln i alla gångarter och har påbörjat förvänd galopp och skolor.
Hon är hinderklok och visar på en fin spänst och teknik. Är kvick och framåt och skulle passa utmärkt till dig som gillar en häst med lite extra tryck i.
I stallet är hon jättesnäll med vad du än vill göra så som att tvätta, klippa, sko osv. Lastar snällt och är enkel att ha med sig på nya platser. Går bra att rida ut både själv och med sällskap.


PJ’s Choice

Valack f:2016

PJ’s Choice är en väldigt trevlig valack, ca 155cm hög.
Han är en otroligt snäll och trygg häst. Han har en härlig personlighet och är alltid väldigt social och nyfiken. Trevlig att rida på marken där han hittar en fin form i hans runda och mjuka gångarter. Han har en lagom framåtbjudning och blir aldrig stark. Okomplicerad på hinder och försöker alltid göra så gott han kan. Snäll att rida ut på och är enkel i all form av vardaglig hantering.
Han kommer att bli en perfekt mor/dotter häst eller till någon som vill ha en bästa vän alla dagar i veckan och kunna komma ut och tävla de lättare klasserna på i framtiden!


California Poppy

Sto f. 2016
D-ponny
Svenskfödd Ridponny e: Monty, u: Mickey Blue Eyes

Poppy är en helt fantastisk liten D-ponny med stor utvecklingspotential till att bli en utmärkt tävlingsponny inom både hoppning och dressyr, eller varför inte fälttävlan?
Poppy har allt som man kan önska sig i ponny. Hon är mjuk och trevlig att arbeta på marken, hittar en fin form i alla gångarter med ett steg som kommer passa utmärkt på dressyrbanan.
Löshoppar gör hon okomplicerat och visar upp ett stort mod och kapacitet inför framtiden.
Hon har börjat träna på hinder under ryttare och gör stora framsteg för varje gång. Hon är smart och lär sig fort!
Hon har tryck och energi i framåtbjudningen med en härlig kämparglöd.
Snäll att rida ut på och är enkel i all vardaglig hantering, älskar att bli ompysslad. Vad mer kan man önska i en framtida tävlingsponny!? Hon är verkligen en toppenponny som du inte vill missa!


Maelduin Nancy

Sto f. 2014
D-ponny

Nancy är en väldigt trevlig och snäll individ som bara vill göra rätt för sig. Hon har härliga gångarter med framförallt en rund och fin galopp. Mjuk och följsam och har en trevlig form i alla gångarter. Flyttar fint undan skänkeln och har påbörjat skolor. Hon vill ha en ryttare som kan rida lugnt och mjukt, det finns mycket utvecklingspotential i henne.
Hoppmässigt är hon fortfarande lite grön för sin ålder, hon försöker alltid och vill göra sitt bästa men behöver få lite mer rutin för att komma ut på en tävlingsbana.
Väldigt snäll att rida ut på och även i all vardaglig hantering så som att klippa, tvätta, lasta, sko osv.
Hon är hur snäll och trevlig som helst och skulle aldrig göra något dumt, älskar att få bli ompysslad med och få massa kärlek.
Hon är verkligen en härlig ponny med hjärtat på rätt ställe. Ge henne lite tid så har du en fantastisk ponny som verkligen kommer att bli din bästa vän.Sålda


Maelduin Grá Mo Chroí ”Dolly”

D-ponny, 145cm
Sto född 2014

Dolly är en riktigt fin ponny som visar på en stor smidighet och spänst över hinder. Hon är mjuk och elastisk i kroppen och rör sig med en härlig framåtbjudning.
Hon tycker löshoppning är jättekul och hoppar enkelt över större hinder. Uppsuttet så har hon tränat på olika hindertyper och även en del terränghinder. Med lite fler språng i kroppen så hoppar hon start en lite högre bana.
Hon är en väldigt smart tjej och lär sig fort. Snäll i hanteringen och rids tryggt ut i skogen och är lugn i trafiken.
Hon skulle passa superbra till en mjuk och balanserad ryttare som vill fortsätta utbilda denna underbara ponny!


Harpers Pond ”Polly”

D-ponny, 144cm
Sto född 2012

Polly är en riktigt härlig ponny, glad och positiv, som alltid tänker framåt. Hon har ett fint språng och en underbar inställning till allt som man vill göra med henne.
En lovande tävlingsponny i både hoppning och fälttävlan!
Polly älskar att hoppa hinder och visar på ett stort mod med en trevlig kapacitet.
Hoppar alla hindertyper man styr på! Är kvick och framåt och skulle passa utmärkt till dig som gillar en ponny med lite extra tryck i.
I dressyren är hon mjuk och följsam och har en trevlig form i alla gångarter. Flyttar fint undan skänkeln och har påbörjat skolor.
I stallet är hon jättesnäll med vad du än vill göra så som att tvätta, klippa, sko osv. Hon är absolut inget stoigt sto. Lastar snällt och är enkel att ha med sig på nya platser. Går bra att rida ut både själv och med sällskap, trafiksäker.
En riktig toppenponny! Missa inte henne!


Templepatrick Summer ”Sessan”

Sessan är ett sto f. 2014 e. Gee Apollo, ue. Slyguff Joker VII
Hon är en häst med mycket fina kvalitéer och är fullt redo att fortsätta sin utbildning på tävlingsbanorna. Hon har en trevlig framåtbjudning och tar sig an olika hindertyper på ett säkert och klokt vis. Är inte det minsta tittig och hoppar med fin teknik.
I markarbetet så har hon en rund och härlig galopp och en taktmässig trav.
En häst som är mycket lovande för framtida tävling i både hoppning, fälttävlan eller dressyr.
Hon är jättesnäll i all hantering så som klippning, skoning osv. Ca163cm


Heart Bracken Pontoon ”Pumba”

Pumba är en riktigt trevlig valack f. 2015 e. Garryduff Jar of Heart, ue. Clonfert Boy med topp hingsten Heartbreaker i stamtavlan!
Han är en häst som är rolig att arbeta med alla dagar i veckan med sin positiva inställning och härliga personlighet. Han är väldigt mjuk och elastisk häst, har en god ridbarhet med tre väl balanserade gångarter.
På hinder är han väldigt okomplicerad, han hoppar väl med en god teknik, tar för sig på egen hand, är helt otittig och försöker alltid göra sitt allra bäst. Han visar på gott mod även för fälttävlan och har skolats på flera olika hindertyper i terrängen.
Han kan ridas ut både själv och med sällskap utan problem. Han är supersnäll i all vardaglig hantering som att klippa, tvätta, sko mm. Han lastar snällt och är enkel att ha med sig på nya platser, vad mer kan man begära av en 5-åring? Pumba är verkligen en komplett häst med många bra egenskaper! Ca 157cm


Toome Lady – Såld!

Sto f. 2008
e. Jackomar
ue. Touchdown

Lady är en fantastiskt trevlig individ som är rolig att arbeta med alla dagar i veckan. Med sina tre stora spänstiga gångarter ger hon en väldigt trevlig känsla i ridningen, hon är mjuk och följsam, är lagom känslig och svarar upp fint för ryttarens hjälper. Hon har en egen motor och framåtbjudning men blir aldrig stark.
I hoppningen är hon väldigt positiv, hon ställer upp och hjälper sin ryttare ta sig över hindren på bästa möjliga sätt. Hon hoppar alla olika typhinder utan att vara tittig och hoppar med en bra teknik.
Hon kan ridas ut både själv och med sällskap utan problem, är trafiksäker och är snäll att ha med sig på nya platser. I stallet är hon lugn och trevlig och hon uppskattar verkligen att få bli ompysslad med.
Hon har tidigare haft två föl och är därför lite sparsamt riden vilket gör att hon fortfarande känns väldigt mjuk och fräsch i kroppen. Fortfarande så finns det mycket utvecklingspotential i henne för den som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med henne. Ca 155cm


Mr Tambourine Man ”Ture”- Såld!

SWB e: Dylan N 1312, ue: Lipton

Valack född 2016

Jättefin lovande unghäst för framtiden.

Ture är en väldigt enkel och trevlig unghäst som kan ridas av alla. Prestationsavlad e: Dylan N och ue: Lipton.
Han är fint matchad för sin ålder, mjuk och smidig i kroppen där han bär sig väl med balanserade gångarter.

Han visar på fin spänst och teknik över hinder, är modig och är inte det minsta tittig. Ute på banan så tar han för sig och lär sig fort vad det handlar om.

Han kan ridas ut själv och med sällskap och han kan även agera draghäst för ett oroligt sällskap. Hur snäll och klok som helst.

Han är supersnäll i all hantering och tar vardagen med ro.
Lastar snällt och är exemplariskt att ha med sig. Vad mer kan man begära. En stjärna redo att gå vidare med en ny ryttare.


Ripley HE ”Loppan” – Såld!

Sto född 2017
Welsh Partbread
C-ponny

Loppan som hon kallas är en liten tuff brud i lyxförpackning 🙂
Något för dig som vill forma din egen tävlingsponny!
Hon är inriden och inhoppad nästan av sig själv. Har hjärtat helt på rätt ställe och är så otroligt smart med en positiv inställning till allt. Visa henne en gång så förstår hon sen. 
Hon är snäll i ridningen och gör så gott hon kan. Kommer bli en pigg och framåt ponny för tävlingsbanan.
Hon är tömkörd och där hittar hon en egen balans och form riktigt bra. Hon kan ridas ut i skogen där hon går nyfiket fram överallt. Hon kan både gå först och följa efter sällskap.
Loppan är snäll i all hantering i stallet men är nyfiken och har lite skinn på näsan så vi ser gärna att hon kommer till en hästvan familj. Ca 138cm.


Our Tayto Star ”Pongo” – Såld!

Valack född 2012, ca 158cm

Pongo är en riktigt social kille som rör sig med stora spänstiga gångarter och en härlig framåtbjudning.
Han hoppar mer än gärna och har runda fina språng.
En häst som passar utmärkt till både hoppning och dressyr, eller varför inte fälttävlan?
Jättesnäll i all hantering och tycker verkligen om att bli pysslad med i stallet.


Mountain Mór ”Milo” – Såld!

Milo är en connemara valack e: Loughmor Rambler, ue: Derrymore Duncan, f:2015 ca 147cm
Han är en ponny som passar många, riktigt trygg och stabil samtidigt som han visar på både fin kvalité och kapacitet i hoppningen.
Med bra teknik och enkelhet så hoppar han redan hinder på 95cm-1m. Han har en bra naturlig balans i sin kropp, byter galopp och har en lagom framåtbjudning.
Han kan ridas ut lika bra själv som med sällskap.
I stallet står han snällt och är som en prins med vad du än vill göra.

En stjärna redo för en ny ryttare att ta vidare i sin utbildning. Och varför inte försöka ta honom till unponny SM?
Han är även exportröntgad, ua.


Mooreabbey Bill ”Billy” – Såld!

Billy är en renrasig connemara valack e. Tullykyne Prince, ue. Oisin, f:2016, ca 144cm.
Han är en riktigt snygg kille med en härlig personlighet!
Han är väl utbildad för sin ålder och är absolut ett ämne inför ungponny SM.

Han hoppar enkelt en bana och visar att han lätt klarar av vad som förväntas för sin ålder, är löshoppad och inskolad även på terränghinder.
Trygg och okomplicerad i all hantering, en väldigt social och mysig ponny som passar de flesta. Älskar verkligen att få uppmärksamhet och gillar att bli ompysslad
Han hittar naturligt en bra form i dressyren och blir hela tiden starkare och utvecklar sig väldigt mycket för varje vecka. En riktigt härlig ponny att forma till din egen och utveckla vidare.


Mochulla Sandy Moanine – Såld!

D-ponny sto
Connemara

Sandy är en brud i lyxförpackning, e: Danesfield Prince, ue: Laerkens Cascade Dawn, ee: I Love You Melody, född 2016.
Hon tar allting med ro och har en naturligt härlig framåtbjudning.
Att hoppa hinder ser hon som en enkel uppgift och det kommer blir verkligen spännande att se vad denna tjej kan göra på tävlingsbanan i framtiden.


Silver Lining ”Spike” – Såld!

Spike är en mycket lovande blivande 4-åring. Han är en väldigt social och mysig ponny som passar de flesta. Älskar verkligen att få uppmärksamhet och gillar att bli ompysslad. Han hoppar enkelt en liten bana uppsuttet, är löshoppad och inskolad även på terränghinder. Han är inte det minsta tittig utan löser uppgifterna på ett okomplicerat sett, alltid med en positiv inställning. Han hittar naturligt en bra form i dressyren och blir hela tiden starkare och utvecklar sig väldigt mycket för varje vecka. En riktigt härlig ponny att forma till din egen och utveckla vidare.


Gutreen Bronagh ”Bianca” – Såld!

Connemara
Sto född 2014
D-ponny

Bianca är en riktigt kvalitetsponny med potential för framtiden, e:Murphy’s Oscar, ue: Coral Dun
Hon har en härlig gång med tryck i steget och en stor luftig galopp. Mjuk och spänstig i markarbetet med en självbärig form i alla gångarter och hoppar med en fin teknik.


Clogheen Missy ”Cloe” – Såld!

Sto född 2015

D-ponny

Underbar familjeponny!
Cloe ska verkligen inte misstas för sin ålder. Hon är en otroligt lugn och snäll ponny som är lika klok som en 15 åring. Hon har en underbar inställning till arbete och försöker alltid göra sitt bästa. Hur snäll som helst i all form av hantering och har verkligen hjärtat helt på rätt ställe. Hon möter alltid upp en när man kommer till hagen med ett glatt humör, nyfiken på vad hon ska få göra nu. Älskar att få stå i stallet eller boxen och bli ompysslad med!
I markarbetet har hon en lagom framåtbjudning och en trevlig form i alla gångarter. Hon är lydig för hjälperna och blir inte besvärad om ryttaren gör lite fel eller hamnar i obalans.
Har börjat träna på hinder där hon bjuder fint, hon tycker det är roligt och vill hoppa. Tekniken blir bättre för varje gång!
Hon är säker i trafiken och går fram överallt i skog och mark, lika trygg både med och utan sällskap.
En mycket trevlig ponny att ta vidare i utbildningen där hon kan passa allt från en familjeponny till en framtida tävlingsponny i alla discipliner!


Castle Ellis Sheera ”Ella” – Såld!

Sto född 2012 

ca 140 cm

Ella är en supersnäll och trygg ponny!
Hon är helt perfekt för alla er som söker en första ponny som man kan göra allting med. Hon är din bästa vän att mysa med i stallet. När du vill börja tävla så följer hon glatt med ut på tävlingsbanan. Hon är helt otittig på hinder och tar sin ryttare runt banan på ett okomplicerat och tryggt sätt. Hon har gett sin nuvarande ryttare mycket bättre självförtroende och verkligen blivit en bästa vän! Hon är hur snäll som helst i all hantering, mjuk att arbeta på marken, har en trevlig framåtbjudning utan att bli stark och tar verkligen hand om sin ryttare.
En komplett familjeponny helt enkelt!


Summer Bay Sky – Såld! 

Summer är ett D-ponny sto f. 2010, ca 147cm.  
Hon är en rutinerad tjej som kommer att bli en utmärkt läromästare. Tävlad i både hoppning, dressyr och fälttävlan. Mjuk och trevlig att arbeta på marken och supersnäll i all form av hantering!


Corry Sal – Såld!

Sto född 2010
Slutmätt 140 cm

Det går inte med ord att beskriva vilken toppenponny detta är!!
Perfekt läromästare eller utmärkt för dig som vill hoppa de större klasserna.

Corry har en stor kapacitet över hinder och hoppar med en fin teknik och smidighet. Tar sig alltid an hindren på ett positivt sätt och ger ryttaren mycket självförtroende. Hon hoppar enkelt hinder på 110cm på träning och har felfria rundor i nationell LA och är kvalad till Msv.

I markarbetet är hon mjuk och fin och har en självbärig form i alla gångarter. Är väldigt lydig för hjälperna och med en mjuk hand så blir hon aldrig stark.
I filmen visas också att hon hoppar bra även med lite längre tyglar och kan hjälpa en mindre rutinerad ryttare på ett tryggt sätt över hinder. Hon är en så otroligt komplett ponny!

Hur snäll som helst i all hantering och vill vara din bästa vän.
Kan tryggt ridas ut själv eller med sällskap och är trafiksäker.

Massor med utrustning följer med inkl en utprovad sadel.

Vad väntar du på? Missa inte denna stjärna!!


Killaneen Blackberry ”Bella” – Såld!

Sto född 2015
Connemara

Bella är en riktigt fin renrasig connemara med toppstam på båda sidor! e: Ballinlough Dandy, ue: Glenayre Mystical Bobby.
Hon har en stor kapacitet och hoppar med fin teknik och spänst över hinder och hon får det att se så enkelt ut. Löshoppar 115cm med lätthet! Hoppar i dagsläget en bana på 80cm över olika typer av hinder som tex vattenmatta, plank och mur och utbildas vidare uppåt.

Hon arbetar med en trevlig form i alla gångarter och kan ridas av vem som helst. Hon tar hand om en mindre rutinerad ryttare samtidigt som en duktigare ryttare kan utbilda henne vidare mot större klasser.
Bella är en snäll och trygg ponny som tar det mesta med ro. Helt underbar i all form av hantering med hjärtat helt på rätt ställe. Hon älskar att bli ompysslad och få uppmärksamhet.

Helt klart en framtida stjärna som du inte vill missa! Ca 146cm.


Miss Canteeny Star ”Carro” – Såld!

Sto född 2013
e: Lancelot, ue: ARD Grandpa

Ett mycket trevlig sto med stora luftiga gångarter och tryck i galoppen. Är mjuk och härlig att rida och har en fin balanserad form i alla gångarter. Hon är en smart tjej som lär sig fort och utvecklar sig väldigt mycket för varje vecka som går. Har börjat komma ut på tävlingsbanan och kommer bli en fin tävlingshäst framöver. Hoppar allting utan att vara det minsta tittig och hoppar nu 110-120 hinder på träning med kapacitet för mer. Supersnäll i all form av hantering och rids ut själv eller med sällskap. Skulle passa bra till både en juniorryttare eller någon mer rutinerad som vill utbilda henne vidare upp i klasserna.
Lastar bra och är snäll att ha med sig. Röntgad och försäkrad i Folksam. Ca 164cm.


Ballycarrow Bobby – Såld!

D-ponny
Valack 2010
Connemara e: Corrib Prince, ue: Bobby Sparrow Blue


Emmett – Såld!

D-ponny
Valack 2013

Emmett är en underbart snäll kille som älskar att få uppmärksamhet. Han har en positiv inställning till arbete, en fin framåtbjudning och alldeles lagom med energi.
Han är skolad både på terräng och banhoppningshinder där han hoppar med runda spänstiga språng. Han kan anpassa sig efter sin ryttare och kan även ta hand om en som är mindre erfaren. Mjuk och trevlig i dressyren och har en fin självbärig form i alla gångarter. Väldigt lydig för hjälperna. I sinnet är han en väldigt trygg och stabil ponny, hur snäll som helst i all hantering med vad du än vill göra. En ponny som är svår att inte tycka om! Ca 144cm


Loughan Sammy – Såld!

D-ponny
Valack

Loughan Sammy är en riktigt trevlig renrasig connemara e: Woodfield Sammy, ue: Westside Princess.
Han hoppar väldigt spänstigt och har scope för de större klasserna. Sportig i modellen och lite som en storhäst i mindre format. Väldigt lydig och känslig för hjälperna där han rids allra bäst med små, mjuka finstämmiga hjälper. Han har ett stort register i galoppen och går med en trevlig form i alla gångarter. Helt underbar i all form av hantering! Rids ut själv och med sällskap. Är trafiksäker. 145cm


Ardnasella Oliver ”Olly” – Såld!

D-ponny
Valack 2014

Det här är en  riktigt fin ungponny med framtida hoppotential!
Han har redan startat 95cm med enkelhet och börjar nosa på sin SM höjd. Olly är en renrasig Connemara e: Caherlistrane Bay, ue: Quilca Silver. Han är mjuk och fin i markarbetet, flyttar lätt undan för hjälperna och kan skolor som skänkelvikning och öppna. Han har även tränat lite terränghinder och älskar att komma ut i skogen. Rids ut lika bra själv som med sällskap. I stallet är han väldigt kelig och jättesnäll i all form av hantering, klippa, sko, tvätta… Går rakt in i transporten och är enkel att ha med sig. Han vet vad som skall göras inne på tävlingsbanan. Han är en ambitiös kille som vill göra rätt och önskar en ryttare med mjuka fina hjälper som rider med känsla och kan ta till vara på hans kapacitet och utbilda honom vidare.


Cluainin Morning Robe ”Mimmi” – Såld!

D-ponny 146cm
Connemara e: Robe Johnson, ue: Robe Earl

Mimmi är en superfin tävlingsponny för både hoppning, fälttävlan och dressyr!! Hon är en ponny som verkligen har allt!
Hon visar på en stor kapacitet över hinder och har enkelt för sig. Skolad både på vanliga banhoppningshinder och terränghinder med hög svårighetsgrad. Hoppar alla olika hindertyper.
Har tävlat hoppning upp till 1m, fälttävlan samt hunting på Irland.

I markarbetet så är hon mjuk och följsam och har en trevlig självbärig form i alla gångarter. Lydig för hjälperna och gör skolor som skänkelvikning och galoppombyten.
Hon har en fantastisk personlighet. Är mogen och trygg i sig själv och är alltid glad och positiv. Älskar att få uppmärksamhet och tycker om att bli ompysslad.
Hon kan ta hand om en orutinerad ryttare och fungera som läromästare samtidigt som hon också kan gå större klasser med någon mer erfaren.
Går fram överallt i skogen och är säker i trafiken. Kan ridas ut lika bra själv som med sällskap. Svenskt mätintyg.


”Obbe” – Såld!

Valack (SWB) född 2006
e: Orlando, ue: Cornetto

En toppstammad häst med kvalitéer i både hoppning och dressyr som kan lära dig allt han kan.
Han har tränat 120-130 hoppning med tidigare ägare och gått lite lägre klasser med en junior senaste åren. I dressyren är han mjuk och följsam, väldigt välriden med ett stort register i gångarterna. Han kan alla skolor och galoppombyten som han gör enkelt.
Älskar att bli ompysslad och få uppmärksamhet. Lastar sig själv och är snäll och okomplicerad i all hantering.
Står hos oss för förmedling och känns verkligen supertrevlig! Ca 175cm.


Shian Harry – Såld!

C-ponny ca 139cm
Valack född 2013

Härlig familjeponny med framtiden för sig!

Harry är en så underbart snäll och trevlig ponny med en positiv och härlig inställning till allt.
Han ställer upp för ryttaren till 100% och försöker alltid göra så gott han bara kan. Han är en ponny som man kan känna sig trygg med och lita på, en riktig liten gentleman på så sätt.
Han är väldigt mjuk, lätt och lydig för hjälperna och har en härlig rund och trevlig form i alla gångarter.
Han hoppar i dagsläget en liten bana och utvecklar sig för varje vecka som går där han framöver kommer hoppa större med mera träning och styrka.
I skogen går han tryggt fram överallt både själv och med sällskap, säker i trafiken.
Bär upp lite större ryttare och kan fungera som en mor/dotterhäst, en familjeponny eller till dig som vill utveckla dig tillsammans med din ponny.
Är hur snäll som helst i all form av hantering med vad du än vill göra.


Maelduin Cleo – Såld!

C-ponny, ca 136cm
Sto född 2012

Ett supersnällt sto med mycket kapacitet!

Cleo är en fantastisk ponny som ger ryttaren en väldigt trevlig känsla! Hon är mjuk och följsam, går i form i alla gångarter och är lyhörd för hjälperna. Van att ridas av en liten ryttare.
Tar väl hand om en orutinerad ryttare och har du kommit lite längre i din ridning så hoppar ni enkelt runt en större bana.

Hon är en modig tjej med mycket kapacitet. Taxerar själv och ställer upp i alla lägen. Hoppar spänstigt och är fullständigt otittig. Hon har en lagom egen framåtbjudning och går i det tempo som ryttaren ber om. En perfekt tävlingskompis!

Tränad både på banhoppningshinder och terränghinder och hoppar allt med glädje.
Snäll i all hantering, älskar all uppmärksamhet och trygg att rida ut på.
Ryttaren på filmen är 172cm..


Reven Lad ”Rasmus” – Såld! 

D-ponny, Valack 2010
Connemara e: Glencarrig Lexus, ue: Moy Hazy Cove

En fin connemara valack med erfarenhet från både terräng, hoppning och dressyr. En jättesnäll kille som lyfter upp lite längre ryttare. Perfekt som läromästare! Ca 147cm.


Bungowla Sean ”Baloo” – Såld! 

D-ponny, 143cm
Valack 2012

Baloo är en glad och positiv kille som hoppar runt och smidigt som en katt. Han har härliga gångarter med ett extra plus för galoppen som är mjuk, rund och vägvinnande. Han hoppar med stor glädje och hoppar allt man styr på.

Har varit ute på pay & jump och hoppat upp till 90cm. Kapacitet finns för mer med fortsatt träning.
I dressyren är han trevligt lösgjord och följsam i alla gångarter, känslig och lyhörd för hjälperna. En ryttare med egen balans i sitsen och som rider med mjuka, stadiga, fina hjälper passar honom utmärkt.
Han tycker det är jättekul att komma ut i skogen vare det är själv eller med sällskap och är säker i trafiken.
I stallet är han som en prins, med vad du än vill göra.


Newport Mary Ann Mcgee ”Julie” – Såld!

Sto f:2012
Ca 145cm

En glad och positiv, sportig D-ponny som visar på stor hoppkapacitet. Lovande tävlingsponny i både hoppning och fälttävlan!
Älskar att hoppa hinder och visar på stort mod och kapacitet. Har scope för de större klasserna med fortsatt bra träning.
Hoppar alla hindertyper man styr på! Är kvick och framåt och skulle passa utmärkt som fälttävlansponny.

I dressyren är hon mjuk och följsam och har en trevlig form i alla gångarter. Rids ut själv eller med sällskap och är inte tittig, säker i trafiken.
I transporten går hon bara rakt in och är jättecool att ha med på nya platser.

I stallet är hon exemplarisk, med vad du än vill göra. Har svenskt mätintyg, vaccinerad och försäkrad.

En riktig toppenponny! Missa inte henne!


Seabally Grace ”Sally” – Såld!

Sto född 2016, ca 146cm

Sally är en väldigt glad och positiv tjej med mycket potential. Hon är hur snäll som helst och okomplicerad i all form av hantering. Älskar att få uppmärksamhet och bli ompysslad. Hon kan lotsa en mindre erfaren ryttare framåt i ridningen där de sen fortsätter att utvecklas tillsammans. Hon kan också passa en mer erfaren ryttare som vill utbilda henne vidare upp i klasserna.
Hon älskar att hoppa och visar en riktigt fin hinderteknik. Hoppar alla olika hindertyper med glädje och tar sig alltid an uppgiften på ett bra sätt. Tränar idag 90 banor hemma utan problem och visar på en god kapacitet för mer. Har varit ute på Pay & Jump och hoppat 80cm felfritt. Hur snäll som helst att ha med och sköter sig exemplariskt och är inte alls berörd av en rörig framridning eller stökiga hästar runt ikring.
I dressyren utvecklas hon fortfarande varje dag och blir mjuk och följsam i kroppen, arbetar trevligt i alla gångarter. På Irland har hon tävlat lite hunting och visar även ett stort mod där.
Väldigt snäll att rida ut på i alla olika miljöer både ensam och med sällskap. Trafiksäker. Aldrig visat på några stoiga beteenden eller liknande.

En enkel och trygg ponny som har mycket talang att utveckla, missa inte henne!


Foxburrows Tupele ”Tilly” – Såld!

Sto född 2013, ca 147cm

E: Foxburrows Hucklebuck

Ett superhärligt sto med stora fina gångarter. Känns som en storhäst i ponnyformat. Mjuk, lösgjord och följsam i alla gångarter. Hoppar runt och fint och kommer att göra sig bra på både dressyrbanan och i hoppning.
Löshoppar med fin teknik och god marginal på bommarna. Hoppar en liten bana uppsuttet och utvecklar sig fort. Hon har lätt för att lära sig och vi märker tydliga framsteg varje vecka. Verkligen rolig att jobba med.
Hon tycker om att ridas ut i skogen och går lika väl själv som med sällskap. I stallet är hon enkel att hantera och står snällt med vad du än vill göra.
Köpt ifrån uppfödaren och helsyster med Foxburrows Fifi’s Fancy


Cruiser Lalan – Såld!

Valack KWPN

2007, ca 163cm

En riktigt fin valack som vill bli dressyrhäst.
Allan är en kvick och elastisk kille som är riktigt rolig att rida i markarbetet. Han kan alla skolor och galoppombyten men behöver trimmas till så de får dressyrens perfektion och exakthet.
Han har tävlat hoppning 130 med tidigare ägare. Vi har startat honom upp till 115 som han visserligen gör ganska enkelt. Men han har egentligen inte psyket och modet till att hoppa. Han skulle trivas mycket bättre med att vara en dressyrhäst. Vill du hoppa sockerbitar eller göra studsövningar så ställer han gärna upp. Det kan han och är dessutom väldigt bra på då han har spänsten och styrkan i kroppen men inte modet till de större hindren.
Supersnäll i all hantering och gillar att bli ompysslad! Han är lätt att lasta och sköter sig exemplariskt på tävlingsplatsen.
Filmen är tagen andra gången han rids i en dressyrsadel och ryttaren är en hoppryttare, men en bra början finns.
Här är din chans att få en riktigt fin häst som vill byta gren.
Vaccinerad och försäkrad. Hälsokoll med böjprov gjord i slutet av September ua.


Elliot HW – Såld!

Holländsk valack f:2009
e: Lexicon, ue: Indoctro

Elliot är en otroligt elastisk och spänstig kille. Han hoppar med fin teknik och är väldigt enkel på hinder. Håll galoppen så sköter han resten. Han har hoppat helt fantastiskt på tävlingarna under hela hösten och visar verkligen på sin kapacitet. Han har varit felfri i alla sina starter upp till 125. Debuterat och startat några 130, som också varit en ny höjd för ryttaren, och gör även det väldigt väl och enkelt där ryttaren helt tar på sig misstagen. Han har ett stort register i galoppen och har extremt lätt för att reglera galoppsprången. Härligt mjuk och lydig att rida på marken. Det finns så mycket mer potential att utveckla i denna häst. Gläns runt i en childrens turnering eller ta honom vidare upp i klasserna. I stallet är han väldigt kelig och älskar att bli ompysslad. Snäll med all form av hantering, klippa, sko, tvätta osv. Lastar bra och är enkel att ha med på tävlingsplatsen.
ca 166cm och smäcker i typen.
Fler bilder och klipp finns att se på vår Instagram: https://www.instagram.com/kungshaga_equestrian


Our Tayto Star ”Pongo” – Såld!

Irländsk valack f: 2012

Pongo som vi kallar honom är en glad och positiv kille. Han har ett stort luftigt steg och en härlig framåtbjudning.
Han hoppar runt och fint och med mera träning kommer han blir en rolig tävlingshäst för 100-110 klasser eller varför inte dressyr.
Jättesnäll i all hantering och tycker verkligen om att bli pysslad med i stallet. Då han är pigg och framåt så passar han utmärkt för en ryttaren med lite erfarenhet som vill fortsätta utbilda honom.


Vivienne Star ”Nellie” – Såld!

Sto f. 2013

e: ARS Vivendi
Ue: Corrdino

Nellie är en tjej med positiv inställning och tar vardagen med ro. Hon är lugn och trygg i psyket, har en härlig inställning och gör alltid så gott hon kan. Något grön för sin ålder men utvecklas fort.
Hon kan hoppa enskilda hinder i galopp och travhoppa hinder i följd där vi tränar på styrkan att snart kunna hoppa en hel bana. Hon har ett fint och luftigt steg och kan tas vidare inom valfri gren.


Golden Halo – Såld!

Valack f. 2009

e: Glaskopf Golden Siskin
ue: Master Imp

Goldy som vi kallar honom är en pigg och trevlig valack som vill komma till någon som gillar långa uteritter och vill ge honom massa kärlek och ompyssling. Han är en väldigt snäll och okomplicerad kille i all form av hantering som att tvätta, klippa, lasta, sko, leda in/ut från hage osv. Han älskar att få uppmärksamhet, kommer alltid fram till en i hagen och går bra tillsammans med andra hästar. I ridningen är han trygg och stabil, har ett bra framåtdriv och är en pigg häst. I både ridhus och ute i skogen är han helt otittig och går med glädje fram över allt, både själv och med sällskap. Trafiksäker.

Vi importerade honom från Irland tidigare detta år där han som unghäst har gått fälttävlan. De senaste åren har han varit hos en amatörryttare som inte har brytt sig så mycket om i vilken form han gått och inte noterat om han har fallit in i korsgalopp och låtit honom gå där. Han har därav stärkt sig på detta vis och har i nuläget fortfarande svårt att balansera och samla sig i rätt galopp i ridhuset. Han kan bli lite stark och faller emellanåt in i korsgalopp. Det har blivit mycket bättre under tiden som vi har haft honom men det är fortfarande en bit kvar innan galoppen är helt bra. I skritt och trav fungerar han superbra. Han har under året hos oss varit regelbundet kollad av både veterinär och kiropraktor och båda säger nu att det ligger i ridningen att stärka upp honom korrekt igen.
Han älskar uteritter och vi tycker han ska få komma till någon som också vill rida mest ute och inte har så mycket behov att trimma på en ridbana.
Då han är pigg och framåt så är han ingen nybörjarhäst.
Vaccinerad, tänder kollade och försäkrad i Folksam. Ca 167 cm


Black Jack – Såld!

Valack född 2014, ca 143cm Jack är en riktigt, riktigt fin ponny med härlig utstrålning, svart med vit bläs och jämna vita strumpor på alla benen. Banhoppningshinder tar han sig an med enkelhet och har full koll på vad han ska göra. Han är även löshoppad 1.10m utan problem. I markarbetet är han lyhörd för ryttaren och mjuk och fin i formen. Enkel att rida även för en mindre ryttare. Han är skolad på terränghinder och visar stort mod och fin teknik. Han har varit ute på sin första tävling och gör det galant. Petade två bommar i början på banan men sen förstod han uppgiften och hoppade bättre och bättre för varje hinder. Redo för sin nästa start. Jättesnäll i all hantering, rids ut själv och med sällskap. Helt trafiksäker där han inte alls bryr sig om bilar, traktorer eller dylikt. Upplevs mycket äldre och ska inte underskattas!! Ryttaren på filmen är 172cm.


Stenåsas Valentino ”Totte” – Såld!

Valack 2013

E: Lill Cotte Hästak
Ue: Graf Top

Totte är en multitalang. Han har en fin luftig gång med en härlig framåtbjudning och vägvinnande galopp. Kan visa en riktigt fin ökad trav. På hinder är han säker och hoppar allt, är inte alls tittig på nåt. På terrängbanan visar han gott mod och har provat de flesta hindertyper även här. Hittills tävlat upp till 1m felfritt. Han har ett härligt psyke och gör allt enkelt. En riktigt rolig unghäst att fortsätta utveckla.


Maelduin Penny ”Pippi” – Såld!

Sto f. 2012 ca 138cm

En underbart snäll och trygg familjeponny!
Söker ni en bästa kompis som ni kan ha kul med? Pippi är ett sto på 6 år och är verkligen en genuint snäll och lugn ponny.
Hon har ett fint steg och är lätt i typen. Har blivit skolad på lättare terränghinder och vanliga bommar. Rids i alla gångarter men är fortfarande lite grön. Har lätt för att lära sig och gör alltid så gott hon kan. Kan ridas av en mindre och oerfaren ryttare. Rids ut själv och med sällskap.
Står snällt stilla i stallet att bli borstad, tvättad, skodd osv. Lastas enkelt i både transport och lastbil.


Ballyneale Starlet ”Bagheera” – Såld!

C-ponny
Valack född 2012

Connemara
E: Templebready Fear Bui
Ue: Ben Gawher.

Bagheera här är en supertrevlig ponny som kan sitt jobb!
Han är lugn och trygg, ger en väldigt trevlig känsla i dressyren och hoppar det man styr på, försöker alltid göra rätt! I grund och botten är han en genuint snäll och okomplicerad ponny.
Kommer fungera som första tävlingsponny till den lite mindre rutinerade ryttaren eller till någon som vill fortsätta att utveckla honom upp i klasserna!
Nuvarande utbildningsnivån är LB som han gör enkelt och okomplicerat. Här finns det kapacitet för mer. Han kan passa utmärkt till både hoppning, fälttävlan och dressyr.
Svenskt mätintyg på 139cm.


White Mist – Såld!

C-ponny
Valack f.2012

En superfin kille som verkligen har hela scopet och är en talang för både hoppning och fälttävlan! Han trivs på hinderbanan och hoppar med fin teknik. Hoppar alla typer av terränghinder och är dessutom riktigt fin att rida på marken. Mjuk för hjälperna och fint lösgjord i alla gångarter. Startad LB hittills vilket han gör enkelt. I stallet är han exemplarisk i all form av hantering. Tycker det är kul att komma ut en vända i skogen och är även säker i trafiken. Vad mer kan man önska sig?! 139cm.


Ardkill Pepsi – Såld!

D-ponny f. 2007
Connemara valack

E: Black Dandy
Ue: Ashfield Romeo

En jättesnäll kille. Han passar lika bra som en första tävlingsponny som till någon som vuxit ur sin mindre ponny.
Tävlad upp till 1m på Irland och 95cm hittills i Sverige. Han vet vad han ska göra på tävlingsbanan och kan lotsa runt en mindre erfaren lika gärna som en mer erfaren ryttare. I markarbetet är han lugn, känns mjuk och fin i sidorna och håller det tempo du ber om. Väldigt lydig för handen och kommer tillbaka fort även från ett högre tempo. Trygg att rida ut på och snäll vid all form av hantering i stallet. Lastar enkelt på transporten och lätt att ha med sig.
Slutmätt till 146cm, vaccinerad och försäkrad. Redo för en ny ryttare!


Lisrua Robbie – Såld!

D-ponny f. 2013

Connemara valack
E: Coral Misty’s Bobby
Ue: Coral Ross

En härlig Connemara valack efter Coral Misty Bobby och första klass stoet Secret Lass.
Han har en trevlig inställning till arbete. Riktigt stadig och balanserad med superfina gångarter i dressyren.
Inte tittig på hinder och hoppar vad som helst, även skolad på terränghinder. Snäll att rida ut på.
En superfin ponny med riktigt fin grundutbildning. Ca 145cm.


Lackaroe Gwennic ”Nicke” – Såld!

D-ponny valack ca 147cm

Connemara korsning
E: Gwennic De Goariva
Ue: Townrath Pride

En supertrevlig ponny. Han har ett fint hopp med scope i. Härlig utstrålning och en fin form i alla gångarter.
Mjuk, rund och följsam i markarbetet. Känslig för hjälperna och ger en kvick respons. Han är även skolad på terränghinder, lär sig fort och är trevlig att jobba med.
Snäll i all hantering i stallet och runtikring. Rids ut själv och med sällskap.


Urrachree Kelsey ”Kelly” – Såld!

D-ponny
Sto f. 201

Ett finstammat Connemara sto. e: Rocket Rowley, ue: Seafield Silver Buck, ca 146cm.
Kelly är en fantastiskt tillgiven ponny. En riktig ängel i all hantering! Hon växer med kärlek och beröm och vill ha någon som hon riktigt kan lita på. Får du hennes förtroende så har du din bästa kärlek och vän för livet.

Hon är mjuk och fin i ridningen. Väldigt ambitiös och vill hela tiden göra rätt.
Hon kan redan öppna och sidvärtsröresler och vi tränar på ökad trav. Kan vara lite ivrig i övergångarna och efter en skrittpaus men kommer ganska fort till ro igen.
Snäll att rida ut på och hon går bra själv och med sällskap. Trivs även att ridas barbacka.

Hon utvecklas mycket för varje dag som går.
Skulle gärna se att hon kommer till någon som tycker det är roligt med dressyr och har kommit en bit i sin ridning för att kunna förvalta denna underbart fina ponny. Är du en liten vuxen som vill ha en roligt och härlig ponny att utveckla så missa inte denna!! Hon är verkligen trevlig att jobba med!


Corvoy Paddy ”Eddie” – Såld!

D-ponny f.2012

Connemara valack
e: Tabragh
ue: Robe Thunder

Det här är en kille med ett hjärta av guld! Gudomligt snäll och ställer upp för sin ryttare! Alltid nyfiken och glad.
Eddie är mjuk och fin att rida på marken. Han hittar naturligt en trevlig form i alla gångarter och är enkel att rida.
Tränar på hinder upp till 1m och är även skolad på terränghinder.
Han är snäll att rida ut på och går fram överallt själv eller med sällskap. Säker i trafik.
Nu redo att komma till en ryttare som vill ta honom ut på tävlingsbanan. Ca 145cm


Quarryfield Tinkerbelle – Såld!

C-ponny
Sto f.2009

En supertrevlig tävlingsponny med massor av kapacitet.
Belle har mjuka fina rörelser i dressyren och hoppar med fin teknik och mycket spänst. Hon hoppar enkelt en LA bana och har scope för mycket mer! Hon har mycket energi utan att vara het och har en otrolig kämparvilja och psyke mot hinder. Hon älskar verkligen att hoppa.
Skuttar enkelt över olika terränghinder och snäll att rida ut på i alla miljöer.
Vi önskar att Belle kommer till en liten tävlingsryttare som vill fortsätta upp i klasserna tillsammans med henne. Ser gärna också att hästvana föräldrar finns med i bilden.
En ponny som har mycket att ge på tävlingsbanorna. Är hon din?!  137cm.


Ferrari – Såld!

SWB Valack f. 2010
E.Fetcher N – Joost – Abgar XX

Ferrari är en ärlig och okomplicerad häst att rida på hinder med en god kapacitet, fin och trevlig att rida på marken i alla gångarter. Gör öppna, sluta, skänkelvikningar och galoppombyten utan problem.
Som 6-åring har Ferrari gjort det mesta man kan göra vid hans ålder, han har tävlat 130 klasser i Falsterbo, Breeders och Champion of the Youngsters.
Van vid både transport och lastbil och är lika lättlastad i båda.
Ferrari passar lika bra för den som vill ta vid och utveckla honom vidare uppåt i klasserna som till den som bara vill ha en trygg tävlingskamrat. Under 2017 har han gått tillsammans med en junior ryttare och ställer upp i alla lägen, han är ett stort hjärta och är väldigt mån om sin ryttare och vill alltid göra rätt. Han är trygg att ha med sig på tävlingsplatsen och skulle aldrig göra något dumt.
En frisk och sund häst som är bra i all hantering. UA på röntgen.
Fler filmer finns på youtube, sök på Ferrari e.Fetcher N, Ca 172cm.


Loughan Sammy – Såld!

D-ponny
Valack f.2010

e: Woodfield Sammy
ue: Westside Mirah

Den här ponnyn har scopet för de större klasserna!
Loughan Sammy är en riktigt trevlig renrasig connemara.
Han hoppar 110-120 på träning. Tävlad upp till 1m på Irland, i Sverige har han varit på några olika banor och tränat. Är helt exemplarisk att ha med sig. Går rakt in i transporten och visar på stor rutin på olika platser. Är lugn och har full koll på vad som skall göras både på tävlingsbanan och utanför. Sportig i modellen, lite som en storhäst i mindre format. Lydig och känslig för hjälperna och har en trevlig form i alla gångarter. Helt underbar i all form av hantering! Rids ut själv och med sällskap. Är trafiksäker. Helt redo att ta ut en ny ryttare på tävlingsbanan.
A1 försäkrad, vaccinerad. Röntgad ua, klinikbesiktad 15/1-18 ua. Ca 145cm


Honeyhill Eve – Såld!

D-ponny
Sto f. 2012

Honey som vi kallar henne är en toppenponny. Har tävlat hoppning, dressyr och fälttävlan på Irland. Hoppar enkelt en bana på 1m. I markarbetet känns hon mjuk och fin. Går i en välbalanserad form i alla gångarter och är känslig och lydig för hjälperna. Hon går gärna ut i skogen och går snällt fram överallt både själv och med sällskap. Är en ängel i all hantering och är nyfiken på vad som ska göras. Ca 145cm


Penelope Pitstop ”Penny” – Såld!

C-ponny
Sto f. 2009

Det här är en jättehärlig ponny! Har egen framåtbjudning, känslig och lydig för hjälperna. Verkligen rolig att rida på. Känns mjuk och lösgjord i formen, kan skänkelvikning. Något grövre typ och bär väl upp en ryttare. Supersnäll i all form av hantering och tycker om att bli ompysslad. En riktig toppenponny som visar stor talang i hoppning och dressyr. Kan också passa riktigt bra till fälttävlan. Snäll att rida ut på både själv och med sällskap. Hon är trafiksäker! Varför inte en mor/dotterhäst. Utbildad LB/LA. Ca 139cm.


Gortskeagh Bambi – Såld!

D-ponny
Connemara valack f. 2012

Bambi är en glad och positiv kille som älskar att få vara i centrum och bli ompysslad med. Han är en renrasig connemara med Silver Heaven och Hazy Dawn i stamtavlan!
Han har tre väldigt fina gångarter och arbetar på stadigt i en naturlig form. Han är väldigt känslig och lydig för ryttarens sits och hjälper så därför vill ha han en stadig ryttare med mjuka och lugna rörelser. Då får man fram det allra bästa ut honom! Han har en positiv inställning mot hinder och är allmänt okomplicerad. Snäll att rida ut på och är trafiksäker.
Kommer bli en supertrevlig tävlingsponny för någon som vill fortsätta forma honom.
Ca 145cm, imp Irland. Vaccinerad och försäkrad.


Essenar Gordi ”Gordon” – Såld!

D-ponny, ca 146cm
Valack f.2010

Gordon är en genuint snäll och trevlig kille. Han är en utmärkt läromästare. Trygg och klok och upplevs betydligt äldre i sinnet. Väldigt lydig och precis lagom framåtbjudning. Helt okomplicerad och gör allt man ber om. En bästa kompis i stallet och tycker mycket om att bli pysslad med! Trevlig form i alla gångarter. Gör du rätt så gör han rätt. Precis som det ska vara. Gör du fel så försöker han så gott han kan och gör ingen sak av det. Han tycker också det är roligt med en uteritt i skogen och går överallt. Snäll i all form av hantering såsom klippa/tvätta/lasta/sko mm och är trafiksäker. Missa inte denna fina kille!


Foxburrows Fifi’s Fancy – Såld!

D-ponny
Sto f. 2012

Det här är ponnyn som har allt och det lilla extra!
En underbart fin ponny med en jättehärlig rund, fin och lösgjord form i dressyren. Har ett stort steg och en mjuk, rund och luftig galopp. Hoppar också med fin teknik och tar alla uppgifter med intresse och enkelhet!
Passar utmärkt i både dressyr och hoppning. Snäll i all form av hantering och kan ridas ut själv och med sällskap. Missa inte denna stjärna!!


Lahinch Silver – Såld!

C-ponny
Valack f.2013

Det här är en snäll och okomplicerad kille. Han är trevlig att arbeta på marken och visar en stor utvecklingspotential i hoppningen. Ej tittig och gör det man ber om. Han älskar att bli ompysslad och tycker det är jättekul att komma ut i skogen. Han går fram med glädje precis överallt och hoppar det man styr på. Han bryr sig inte om att gå själv eller ha med sig sällskap. Har ett lugnt temperament med egen framåtbjudning. Trafiksäker och snäll i all hantering.


Castle Ellis Sheera – ”Ella” – Såld!

C-ponny
Sto f.2012

Otroligt snällt och charmigt sto. Hon är snäll i all form av hantering och följer dig dit du går. Har en fin, mjuk gång och är lösgjord och väl utbildad i alla gångarter. Lätt att rida och hoppar enkelt runt en liten bana. Snäll att rida ut på själv och med sällskap. Ca 138cm.


Ardnagrath Sparrow – Såld!

D-ponny
Valack f.2011

En superfin 6 årig connemara valack. Ca 144cm imp Irland.
Sparrow är en glad, positiv och nyfiken kille. Går med egen motor och taggar till lite extra vid hoppning utan att bli stark. Han har fint scope och kommer bli en väldigt trevlig tävlingsponny. Mjuk och lösgjord i markarbetet. Snäll i all form av hantering.


Connors Fancy Filly – ”Daisy” – Såld!

B-ponny
Sto f. 2014

En gudmomligt snäll liten tjej. Hon år 3 år men klok som en 15 åring. Riktigt lugn och finner sig i allt. Snäll i all form av hantering såsom borstas, skos, spolas.. Kan ridas av alla även om hon är ung för hon har ett så lugnt och fantastiskt temperament. Inkörd och rids i alla gångarter. Kan hoppa en liten bana och visar även att hon förstår formen i dressyr. Har en riktigt fin teknik vid löshoppning. Tar allt med ro och vill vara till lags. Verkligen en enkel ponny! Hon skulle vilja bli en familjemedlem som får mycket kärlek och utbildas vidare inom valfri gren. Vaccinerad och försäkrad. Ca 127cm.


Barney – Såld!

D-ponny
Valack f.2009

En fantastiskt trevlig ponny. Har egen motor framåt, går i tre balanserade gångarter och kan ridas av vem som helst. Han har en fin hoppteknik och går enkelt en bana på 1m. Kapacitet finns för mer.
Går ut i skogen över diken, stock och sten och är även trafiksäker. Hoppad terränghinder och kan passa utmärkt både inom hoppning och fälttävlan. Snäll i all form av hantering.


Savanose Ruby – Såld!

D-ponny
Sto f. 2012

Connemera
E: Shadow’s Dun
Ue: Glenvalley Grey

En mycket social och trevlig Connemara ponny med full stam och har Poetic Justice i stamtavlan. Sto, 5år imp Irland.
Hon är väldigt trevlig i all hantering. Står snällt och blir iordninggjord, tvättad, skodd osv. Mycket snäll att rida ut på både ensam och i sällskap. Hon går i form i alla gångarter och känns mjuk och fin att rida. Byter galopp. Hon är pigg och har egen framåtbjudning. Kan bli lite pigg på hinder men är lydig för hjälperna så hon känns aldrig stark.
Har fin kapacitet och hoppar just nu 95cm med lätthet. Kommer att kunna gå större med fortsatt träning. Har även tränat terräng på Irland och skulle bli en fin fälttävlansponny.


Hazey Boy – Såld!

D-ponny f. 2012
Connemara valack

E: Killaloe Buachaill Mór
Ue: Moy Hazey Cove

Nu har vi den här fantastiskt fina killen till salu. Renrasig Connemara valack, 146cm, imp Irland med den kända Hazy Dawn i stamtavlan.
Han har allt det man kan önska sig i en tävlingsponny. Fint scope och väldigt trevlig i dressyren!
Han är snäll i all form av hantering, väldigt sällskaplig och tycker om uppmärksamhet. Snäll att rida ut på och säker i trafiken.
Han har vunnit och kommit 2a i 4 års-connemara klasser på Irland. Startat LC i Sverige med bra resultat och är nu redo att tas vidare upp i klasserna. Ett ämne att kvala till ungponny SM!


Oberon Ek – Såld!

SWB valack f. 2006
E: Orlando
Ue: Cornetto

En fin läromästare i både hoppning och dressyr med toppstam!

En häst som är riktigt rolig att rida och kan lära dig allt han kan i både hoppning och dressyr. Han är väl skolad och kan det mesta.
Lydig för hjälperna och har ett bra register, framförallt i galoppen. Han är mjuk, följsam och välriden. Tävlad upp till 125 och tränar 130 hemma som han gör med lätthet.
Älskar att bli ompysslad och få uppmärksamhet. Lastar sig själv och är snäll och okomplicerad i all hantering.
Står hos oss för förmedling och känns verkligen superfin! Ca 174cm hög.


Sheeba’s Beauty – Såld!

Sto f.2009
Connemara

Silver som hon kallas är ett 7-årigt Connemara Sto, ca 146cm. Hon är en jättesnäll ponny som kan ridas av alla! Hoppar spänstigt och är skolad på terränghinder på Irland. Hoppar en bana på 90cm men tränar lite högre. Har startat några pay & jump. Löshoppad 120. Snäll i all hantering och är säker i skog och trafik.


Corry  Sal – Såld!

C-ponny
Sto f. 2010

Corry är ett trevligt sto, maxad c-ponny. Hon är en pigg, energisk och känslig dam som älskar att arbeta och hoppa. Hon kräver en mjuk och försiktig ryttare och passar den som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med henne och ta sig upp i klasserna. Har mycket power i galoppen och känns som en dröm att sitta på. Dock ingen första ponny. Över lag är hon totalt okomplicerad i hanteringen och skulle aldrig göra något dumt. En riktigt trevlig ponny som ger det du ber om och lite till med stort hjärta. Hon är väldigt mjuk i kroppen och ger fin känsla i dressyren. Hoppar stadiga banor på 1m och enstaka hinder på 120 med ryttare utan vidare besvär. Startklar LA. Med rätt ryttare kommer hon gå långt.


Cruising Along – Såld!

D-ponny f.2011
Connemara valack

En supertrevlig 5 årig Connemara valack med Atlantic Storm och Hazy Dawn i stamtavlan. Ca 146cm hög. ”King” är en riktigt social kille som är helt underbar att hantera på alla sätt och vis. Han är pigg och framåt och är väldigt mjuk och fin att rida. Han sätter sig själv i en trevlig form och lyssnar på lätta, mjuka hjälper. Nyligen inhoppad och kan hoppa en liten bana. Han är positiv till uppgifter och lär sig fort. Går snällt ute i skogen över stock och sten och diken. Han är även en fröjd att tömköra och löshoppning tycker han är kul. Han är ingen nybörjarponny då han är pigg och känslig men passar dig som vill ha en fin unghäst att utbilda vidare. En mycket härlig ponny som kommer bli en fin tävlingsponny med lite mera träning. Kan även passa dressyr då han har formen i sig.


Rua – Såld!

D-ponny f.2009
Connemara valack

Rua är en maxad D-ponny, connemara. Hoppar med ett stort scope och har en fantastisk inställning till arbete. Han är pigg och har en bra framåtbjudning.
Massor av utstrålning och är alltid glad, nyfiken och positiv. Älskar att vara med där det händer. Lastar sig själv. Har startat LA och tränar 120.
En ponny för de stora klasserna för den som vill ta honom vidare.


Moanincha Lucia ”Molly” – Såld!

D-ponny f.2011
Connemara sto

Molly är en jättesnäll och trygg ponny. Hon är 5 år gammal, ca 146cm och har full Connemara stam.
Väl riden i alla gångarter och kan hoppa en bana. Startad pay and jump och är exemplarisk att ha med sig.
Hon har också provat lite terränghinder på Irland. Går snällt i skogen över stockar och diken samt på trafikerad väg, ensam och med sällskap.
Snäll att pyssla med, göra i ordning, tvätta osv. En fin barnponny för någon som har ridit ett litet tag och där en vuxen eller äldre kan stötta med hennes utbildning på sidan om. Hon är ju ändå bara en ungponny och önskar få vidare utbildning för att utveckla sig till kanske en framtida tävlingsponny.


Masshill Dara – Såld!

D-ponny f.2012
Connemara valack

Snällare ponny får man leta efter. Endast 4 år gammal men finner sig i allting och kan ridas av alla fast han är så ung. Ca 145cm och har full Connemara stam med riktigt fina hopphingstar i stamtavlan såsom Silver Shadow & Poetic Justice.
Riden i alla gångarter och har börjat träna på bommar och hinder, även löshoppad där han visar fin teknik. Han har också provat lite terränghinder på Irland. Går snällt i skogen över stockar och diken samt på trafikerad väg, ensam och med sällskap.
Snäll att pyssla med, göra i ordning, tvätta osv. Står lugnt och stilla i väntan på att bli klar. En fin barnponny där en vuxen eller äldre kan stötta med hans utbildning på sidan om. Han är ju ändå bara en ungponny och önskar få vidare utbildning för att utveckla sig till kanske en framtida tävlingsponny.


Sauce – Såld!

D-ponny f.2007
Connemara valack

Sauce är en 9-årig maxad d-ponny med stor personlighet. Han är importerad från irland av familjen och har genom åren fått rutin på tävlingsbanorna. Han är tävlad upp till MSV B/120 på Irland och LA/110 här i Sverige. Han är en kille med stor vilja och tar sig an hinder på ett enkelt och bra sätt på egen hand. Han är lätt för hjälperna och ger en trygg känsla på hästryggen. Han säljs då ryttaren har övergått till stor häst och tyvärr hinns han inte riktigt med längre. Han skulle trivas jättebra att få gå som läromästare åt en liten tjej/kille som vill börja åka ut och hoppa och tävla på de lägre nivåerna, det tycker han är som roligast. Sauce älskar att få uppmärksamhet och att bli ompysslad. Snäll att tvätta, klippa, sko osv.


Prince of Reo Cashel – Såld!

D-ponny f.2010
Connemara valack

E: Coolough Cashel
Ue: Dangan Dun

En fantastiskt trevlig Connemara valack på 6 år, 146cm. Väldigt snäll att rida och hålla på med. Vill hela tiden vara till lags. Går banor på 90 cm, löshoppad 115/120 cm och har startat några pay & jump med felfria resultat. Kommer att bli en jättefin tävlingsponny för den som vill utbilda honom vidare. Snäll att rida ut på både ensam och tillsammans med andra. Går fint i form och är lydig för hjälperna. Besiktad nyligen.


Aille Prince – Såld!

D-ponny f.2010
Connemera valack

E: Garryhinch Finn
Ue: New Beginning

En helt underbar Irländsk Connemara valack, 145cm.
Den här ponnyn kommer blir en perfekt hopp- eller fälttävlansponny. Han är stadig i formen redan och hur cool som helst både i terrängen och på tävlingsbanan. Inte tittig på något och hoppar det man styr honom på. Fantastiskt sinne, lugn och snäll att hålla på med i stallet.
Har gått lite terräng och startat några 90cm klasser i hoppning på Irland där han var felfri i de flesta starterna. Resultat finns att se. I Sverige har han hittills gått pay & jump och varit felfri i alla starter. Utbildas av duktig juniorryttare som kommer lotsa honom vidare.